Lady & Lufsen

Alla har vi väl varit kär någon gång och inför helgen kan vi väl bli lite nykära igen så om det är en sambo, make, syster eller bara en riktigt god vän så är denna klassiker helt rätt. Njut den med ett gott glas rött ex Farnese Sangiovese (nr 2344). Balkongmat när solen går ner….

Den bästa spagettin i staden med massor av frikadeller….

500 gram köttfärs
2msk parmesanost
1 ägg
3 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
3 msk ströbröd
salt & svartpeppar

Tomatsåsen

1 st lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 msk osaltat smör
1 msk olivolja (inte jungfruolja)
1.5 burk tomater, passerade (à 400 g)
en skvätt rödvin + 1 glas till kocken
1 nypa socker
salt och peppar
1 dl mjölk (3 %)

Blanda färsen med alla ingredienserna och forma bollar, jag gillar när dom är stora andra gillar små…

Haka löken till tomatsåsen. Svetta vitlök och lök med den torkade oreganon i olivolja. Häll på tomaterna och låt koka upp ordentlig. Ta i en nypa socker, salta och peppra. Låt puttra på mellanvärme en stund, ca 10 min. Späd med vatten om såsen blir väldigt tjock.

Stek under tiden köttbullarna, bara så de får lite yta (detta kan man strunta i men jag gillar det).

Sätt på pastavatten. Häll i mjölken i pastasåsen som nu har reducerat en stund. Lägg i köttbullarna, men rör inte förrän de fått sätta sig. Låt puttra i 20 min. Koka pastan efter anvisningen på paketet. Servera pastan med frikadellerna och tomatsåsen med riven parmesan på ett stort fat tillsammans med någon du tycker om och kanske, kanske avslutas det hela med en puss…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *