grapecurd

Lemoncurd är fantastiskt på scones, maräng och inte minst till jordgubbar. Men curd går ju att göra på alla citrusfrukter. Jag hade en grapefrukt liggandes som fick bli en finfin grapecurd, allt efter härlig inspiration från en av mina favoritbloggar som gjorde en variant på blodapelsin.

Grapecurd

2 ägg

½ dl strösocker

skalet från 1 grape

1 dl grapefruktsjuice

1 msk koncentrerad fläderblomssaft

50 gram smör

ev lite karamellfärg för en snyggare färg….

 

Blanda äggen, sockret, zest och juicen i en bunke över ett vattenbad, vispa ihop och låt bli lite varmt. Tillsätt smöret, lite i taget under omrörning och vispa tills krämen tjocknar. Den ska hålla ca 75 grader när den är klar. Om den skulle skära sig så ta av den från vattenbadet och rör i en isbit så brukar det lösa sig. Tycker du att den blir för tjock så späd med lite extra juice. Sila genom en fin sil, tillsätt eventuellt lite karamellfärg (jag har lite lite rosa i min) och häll upp i en fin burk. Curden håller sig 7-10 dagar i kylen.

                                                                                                                 Jag hade min curd till våfflorna….

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *