Torskrygg med brynt löksmör, ärtor och örtsallad

Hey! Jag är tillbaka. Var har jag varit då? Jo jag har mest varit på jobbet. Köpt lite (läs stort) hus* yey*, stylat lite lägenhet för försäljning. Men nu kliade det i fingrarna så här kommer ett fin, fint recept från senaste Buffé. Galet gott och frächt som passar ypperligt att hälsa våren välkommen med. IMG_1253

 

Torskrygg med brynt löksmör, ärtor och örtsallad

4 portioner

4 bitar torskrygg ,á 150 gram

2 schalottenlökar

100 gram smör

2 paket frysta, små fina ärtor.

olivolja

salt och nymalen vitpeppar

Örtsallad

1 dl myntablad

1 ask smörgåskrasse

olivolja, salt och peppar

Krydda fisken runt om med salt och vitpeppar.

Skala och finhacka löken. Bryn smöret på mellanvärme till det blir brynt och doftar kola. Lägg då ner löken och blanda runt.

Stek torsken i lite av smöret så den får fin färg och håller 54 grader i innertemperatur.

Koka eller än hellre ånga ärtorna ett par minuter, inte för länge. Häll av vattnet.

Gör örtsalladen genom att strimla myntan och blanda med klippt krasse, 1 msk olivolja lite salt och peppar.

Servera med kokt potatis, gärna små fina med tunt skal.

 

04. april 2016 av Therese
Kategorier: Fisk, glutenfritt, Grönsaker | Taggar: , , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *