Chokladtryffel med fikon & whisky

Vi har planer att inta Ven under helgen. Tanken är att lördagen ska gå i Whiskyns tecken. Vi ska smutta på fruktiga, rökiga och smakrika whiskys. Jag tänker mig att vi ska dricka whisky till maten, kaffet och bara för att vi kan återkommer mer om det. Men lite kaffegodis har jag redan gjort så det kommer här. Originalreceptet hittar ni på Allt om mat.

IMG_9744

Chokladtryffel med fikon & whisky

ca 20 st små, är dom små får man ta två…

1 fikon

2 msk socker

2 msk vatten

0,5 dl vispgrädde

1 tsk smör

1 tsk whisky, jag körde på en 18 årig Caol Ila

100 gram mörk choklad

kakao att doppa i

Klyfta fikonet. Mät upp vatten och sockret i en kastrull och koka ihop de tre komponenterna. Sila sen av fikonet. Koka upp lagen som blir tillsammans med gräden och smöret. Hacka under tiden chokladen. Ta  av kastrullen från plattan och häll i chokladen och rör tills den är helt smält. Tillsätt whiskyn och häll upp i en plastad behållare. Ställ i kylen ett par timmar. Stjälp upp på skärbrädan och skär lagom stora bitar och doppa i kakon. Ställ kallt igen tills det är dags att avnjuta.

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *