Skramlade ägg stir -fry

Man tager vad man haver. Lite så jobbar jag när lunchklockan ringer. Att göra någon form av omelett funkar för det allra mesta. Vissa saker finns alltid hemma, typ ägg och morötter. Igår brassade vi biffsallad och fick således lite ingredienser över så lurren idag gick lite i samma tema, asiatiskt. Plättlätt och går att variera beroende på vad som finns hemma. Ta vad ni har…
image
Skramlade ägg stir-fry
1 st lunch

2 ägg
2 msk neutral olja
50 gram räkor
3 små vårlökar
1 liten bit ingefära
1 näve böngroddar
2 tsk sesamolja
1 msk ljus soja

Värm olja i en stekpanna. Vänd i räkorna, tätt följt av ingefära, hälften av vårlöken och böngroddarna. Stek i typ en minut. Häll på äggen och låt de Sätra sig lite, precis innan du rör runt, så äggen skramlar sig. Krydda med sesamolja och sojan. Stek ytterligare 30 sekunder innan du häller upp och strösslar över resten av salladslöken.

04. februari 2015 av Therese
Kategorier: Allmänt, Grönsaker, skaldjur | Taggar: , , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *