Polkaglass

Smakminnet är fantastiskt! Min mamma gjorde en polkagrisglass en gång när jag var 5-6 år. Denna smak har etsas sig fast i mitt matminne än idag. När vi i veckan provade fram dessert till helgen juligheter så dök det där minnet upp igen. Vi tänkte nämligen bjuda på en juligare variant av semifreddo. Vi testade med lingon- dulce de leche- pepparkaka och varianten lingon-pepparkakskrydda åsså slog det mig….Givetvis var det så att min kära mor gjort semifreddo med polkagris för sisådär 27 år sen. Så galet gott!

IMG_1841.JPG
Polkaglass
3 äggvitor
1 1/2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 dl polkagrisar, krossade
1 tsk mintarom

Vispa äggvitor och florsocker till fina vita toppar. Vispa grädden precis likadant, bara så det bildas toppar. Rör ner den vispade grädden i marängsmeten, rör i polkagrisar och mintaromen. Rör om ordentligt så allt blandar sig. Häll upp i portionsformar eller i en avlång sockerksform. Lägg plast över och ställ i frysen i minst 5 timmar. Vid servering ta ut ” glassen” ca 20 min innan och stjälp upp, eller ät ur formen….

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *