Linssoppa

Igår var det verkligen höst. Regnet piskade mot rutan, gråa moln hängde tunga och gjorde himlen mörk. Vi stannade inne, tände ljus, mös under filt och svängde ihop (läs Ola) en alldeles ljuvlig, värmande linssoppa. Dessutom fick vi sällskap av finaste Carin som hängde med oss hela eftermiddagen. Supermysigt då det är en stund tills vi kan ses nästa gång…(Är inte alls avundsjuka på dina 6 månader på Bali) We will miss you❤️

IMG_5530.JPGSoppan kommer från Ica.se

Linssoppa
4 portioner

3 dl röda linser (torkade)
1 gul lök
2 morötter
1 tsk hel eller malen spiskummin
2 msk olja
8 dl vatten
1 sats kryddmix, se nedan
1 tomat
1 kruka färsk koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt

Kryddmix
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 krm cayenne

Skölj linserna noga i en sil. Skala och hacka löken. Skala morötterna. Dela på längden och skär i bitiga stavar.
Fräs spiskumminen i olja i en kastrull ca 30 sekunder.
Lägg i löken och fräs tills den är genomskinlig.
Tillsätt kryddmix, morötter, linser och vatten. Låt småkoka under lock 10–15 minuter, tills linser och morötter är mjuka.
Skär tomaten i grova bitar. Hacka koriandern grovt, spara några hela blad till garnering.
Rör ner tomat, kokosmjölk, ingefära, färsk koriander, pressad vitlök och citronjuice. Krydda med salt. Sjud ytterligare 5 minuter.
Häll upp soppan och garnera med koriander.
Servera med naanbröd.

15. oktober 2014 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *