Mandelbiskvier

Ofta när jag var liten dukades det fram nyponsoppa, ibland kall med lättvispad grädde, ibland varm med en kula glass, men alltid med mandelbiskvier. Dessa godingar kunde man aldrig få nog av, de hör liksom till. En perfekt gå-bort-present så här i hösttider.

IMG_5437.JPG
Mandelbiskvier
Ca 100 st
100 gram mandel
1 äggvita
1,5 dl strösocker
0,5 riven bittermandel( kan uteslutas)

Mal eller mixa mandel och bittermandel till ett fint pulver. Blanda i äggvita och socker. Sätt ugnen på 200 grader.
Spritsa ut klickar på en plåt, ca 100 st, lite beroende på storlek. Tänk på att inte göra dom för stora, hellre många små…. ”Är dom små får man ta två”.

Sätt in i igen i 10-12 min, ta ut när de är gyllenbruna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *