Man ger och man får…

Jag bjöd ju på små cupcakes med lavendelfrosting och jordgubbe för ett tag sen. Lilla E smaskade i sig 5! stycken. När storasyster i söndags skulle ha bokklubb hade hon fått för sig att bjuda på afternoon tea i deras härliga trädgård. Jag delade med mig av receptet (kommer även här inom kort) på mina små ljuvlingar. Idag när jag var förbi delade storasyster med sig av ytterligare två godingar hon hade hittat på den ljuvliga bloggen M.ade b.y M.ary som drivs av Maria Strömberg. Jisses vad gott det var! Nästan så man skulle starta en bokklubb och bjuda in lite folk på tilltugg…

20140616-192214-69734534.jpg
Chèvrekräm med Ugnsrostade Körsbärstomater & Basilika
12 st

12 Delikatessknäcke
Färsk Basilika

Chèvrekräm:
100 gram Chèvre
2 msk crème fraiche
1 nypa salt

Ugnsrostade Körsbärstomater:
ca 12 körsbärstomater på kvist
2 msk olivolja
1 stor nypa flingsalt
1 nypa strösocker

Så här gör du

Sätt ugnen på drygt 100 grader. Lägg körsbärstomaterna, fortfarande kvar på kvisten, i en ugnssäker form. Strö salt, socker samt ringla olivolja över tomaterna. Rosta i ugnen ca 2,5-3 timma, ös tomaterna någon gång då och då under rostningen. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.

Mosa getosten med en gaffel. Addera crème fraiche och en nypa salt och arbeta ihop med gaffeln till en jämn kräm.

Fördela getostkrämen över kexen, lägg ett basilikablad på varje kex och avsluta med en ugnsrostad tomat.

20140616-192215-69735612.jpg
Blåbärsmarmelad med Salvia till Blåmögelost

Mildare Blåmögelost, ex Cambozola
Färsk Salvia
12 Delikatessknäcke eller annat kex
Blåbärsmarmelad:
250 gram frysta blåbär
1,5 dl syltsocker
1 msk finhackad färsk salvia

Så här gör du
Koka ihop blåbär, salvia och syltsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme i ca 5 minuter. Skumma av om det behövs. Häll upp i väl rengjord och steriliserad burk.
Servera Blåbärsmarmeladen på knäckekex tillsammans med blåmögelost och ett blad färsk Salvia.

16. juni 2014 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *