Sol, svenska jordgubbar och bara ben. Nu har sommaren verkligen kommit.
Helgen har verkligen varit till belåtenhet med födelsedagsfirande av världens bästa farmor som fyllde 84 år, sommarhäng med Solde som bjöd på grymma burgare från Saltimporten canteen och en grym bartender från Bastard som mixade drinkar med bl.a. sockerlag smaksatt med kaffe, vad annars på en kaffefest. I lördags var det lugna gatan med flädersaftskokning, lekplatslek, innergårdsfika med kusin på besök och sen beer caned chicken hos underbara vänner.
Mini citron cupcake med lavendelfrosting
Sommaren ska fortsätta sitt intåg så då gäller det att ladda upp med svalkande dryck.
Jordgubbslemonad
1 liter jordgubbar
4 lime, saften
2 dl flädersaft, koncentrerad
5 +5 dl vatten
3 kvistar mynta
Mixa hälften av jordgubbarna med limesaft, flädersaft och 5 dl vatten. Skiva resten av jordgubbarna och lägg i dom tillsammans med myntakvistarna i en kanna med isbitar. Sila mixen genom finmaskig sil. Blanda i resten av vattnet. Häll upp i kannan och servera.