Marmorerad brownie

Förra helgen fyllde föräldrarna år och
det bjöds på kalas. I våffeltider bjöds det på hjärtan toppade med räk- & kräftröra. Som huvudrätt ställdes det fram fläskfilé tonato, en glömd klassiker som verkligen är att rekommendera, följt av glass med färsk fruktsallad. Här skulle man kunna tro att det var slut då vi alla var ganska mätta, men icke! Kaffe och kaka skulle med fram. Dock behövde vi en paus och lilla E ville hemskt gärna ”gonga”( gunga för renspråkiga människor) Lilla E och Farmor farmor Birgit, 80+ var först ut.

20140408-094443.jpg
På bilden lillasyster Sandra och min fantastiska farmor

Mamma hade dammat av ett recept som jag nästan glömt, marmorerad brownie, bättre än vilken tårta som helst.

20140404-114908.jpg
Marmorerad brownie
200 gram smör
250 gram mörk choklad, block funkar
4 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg
Marmorn
200 gram philadelphia
1/2 dl florsocker
1 äggvita

smält smör och kokos till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, hacka chokladen och rör ner i det smälta smöret så allt smälter. Rör i socker och blanda i resten av ingredienserna. Knäck sist i äggen och rör ihop. Häll upp i en form som smörats och ”bröats” med kokos.
Blanda ”marmorn” och klicka ut den sedan över chokladsmten i formen, dra en gaffel i smeten så det bildas ett marmorerat mönster. Ställ in i ugnen i 40 min.Går jättebra att dubbla receptet om man är många och kan då göras i en braspanna.

08. april 2014 av Therese
Kategorier: Allmänt, Baka | Taggar: , , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *