Fläsk med löksås

En riktig klassiker som blev vår torsdagsrätt. Jag vill gärna ha lite större lökbitar i min sås och väljer därför att inte hacka den fint. Som tur är får man göra lite som man vill. Riktig husmanskost som följt med hur länge som helst och som nog sitter i vårt undermedvetna och poppar upp då och då för att göra oss riktigt sugna.

20140307-090833.jpg
Löksås
2 stora lökar
1 msk mjöl
50 gram smör
2 msk rapsolja
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 msk japansk soja
Salt och vitpeppar

Skala löken och dela på mitten. Lägg snittytan ner och skär skivor. Värm olja och smör på medelvärme och stek så det får lite färg. Pudra på mjölet och rör om. Häll på mjölk, grädde och sojan. Låt puttra ihop och krydda.

Servera med svenskt stekt fläsk och kokt potatis.

07. mars 2014 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *