Äpple panncakes

Jo jo, Amerikanska pannkakor med svenska smakrika äpplen toppade med rubinröda granatäppelkärnor, det är GRAJOR (ursäkta min skånska..) För någon helg sen så fick vi brunchbesök. Det bjöds på äggröra med sparris, rökt makrill och nybakat. En brunch ska ju alltid avslutas med något sött och gott, och här har vi det!

20140214-100526.jpg
Äpple panncakes med kärleksröda granatkärnor
4 portioner

3 ägg
4 dl filmjölk
6 dl vetemjöl med fullkorn
2 tsk salt
4 små äpplen
smör till stekning
florsocker
kärnor av granatäpple

Blanda ägg och filmjölk. Rör ner vetemjöl med fullkorn och salt. Kärna ur och skär små äpplen i ca 3 mm tjocka ringar. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Ta med sked en indränkt äppelring och lägg i pannan.
Stek gyllenbruna plättar i smör. Pudra över florsocker och servera med granatäppelkärnor.

14. februari 2014 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *