Gubbröra

Varför, varför gör vi inte gubbröra oftare?! Gott, billigt och snabbt! mer gubbröra åt folket! Dessutom tar det lika kort tid att göra till många som till få. Do it!

20131219-103856.jpg
Gubbröra
….till många
2 burkar ansjovis
8 ägg, mjukkokta (hårdkokta med med en liten krämigt innanmäte allt för att få en krämigare gubbröra)
3 små rödlökar
1 klick smör
2 dl grädde
1/2 dl dill
1/2 dl gräslök
Salt & peppar

Börja med att koka äggen. 6-7 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten så kokningen avstannar. Skär ansjovis i mindre bitar. Finhacka löken och låt svetta i lite smör. Den ska bli mjuk. Hacka äggen eller skär den först en gång med äggdelaren och vänd sen på ägget och dela en gång till så blir den hackad( ni kommer förstå när ni står där med ägget). Häll i grädde, dill och gräslök. Låt stå 10 min innan du saltar och pepprar. Servera på surdegsknäcke. Håller ca 2 dagar i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *