Pepparkaksgrissini

Hur många har inte varit på glöggparty och fått serverat pepparkaka och grönmögelost. Det är en fantastisk kombo med glöggen, så det fick bli en variant med en twist hos oss. Jag gjorde grissini av pepparkasdegen och serverade med en mögelkräm ( låter sådär när jag använder det ordet, men det är supergott..) samt en messmörsfärskost. För övrigt är tunnbröd med messmör (och skinka) det absolut godaste i backen till en termostappad varm choklad!

20131213-091254.jpgrostad mjuk pepparkaka är också gott till rörorna

Pepparkaksgrisini
1 sats pepparkasdeg, köpt funkar

Kavla ut degen lite tjockare än om du gör pepparkakor. Skär grissinilånga längder, ca 2 cm breda, som sen läggs på plåten och bakas av ett par minuter på 200 grader.

Kristyr
1 äggvita
3 dl florsocker
1/2 tsk ättika/citronsaft

Vispa äggvitan till ett luftigt skum. Tillsätt florsocker och vispa det luftigt. Tillsätt syran. Häll upp i spritspåse och börja dekorera.
Låt stelna i minst 20 min.

Grönmögelkräm
200 gram Ekologisk blåkorn blomst
1 dl cream fraîche

Vispa cream fraîche med elvisp. Först släpper den och blir tunn, sen blir den fluffig som grädde. Mosa i osten och låt stå en stund.

Messmörsfärskost
1 ask Philadelphia
3 msk messmör

Rör ihop och smaka av! Det är supergott med det lite kolaaktiga messmöret till pepparkakor.

13. december 2013 av Therese
Kategorier: Baka, Tillbehör | Taggar: , , , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *