Mjölkmustasch

I lördagsmorse. Då gick han med mustaschen upp lite tidigare och knådade ihop en sats finfina scones.
På tal om han med mustaschen så är det Movember hela månaden. Hjälp Ola hjälpa!❤
Till helgen skänker även vi på Barista Emporia vår dricks till Movember!

20131120-231457.jpg
Världens bästa scones
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg och råsocker till pensling (kan uteslutas )

Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker.
Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

20. november 2013 av Therese
Kategorier: Allmänt, Baka, Ost | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *