Djupt in i frysen

Vår frys serverar vissa veckor hela veckomenyer och då brukar det följa med någonting fram som lätt kan omvandlas till dessert. Förra gången var det Rocky-road-brownies, denna gången en påse med rabarber från sommarens skörd, och vad är godare än rabarberkräm?! ( någon?!) Rabarber har ett gäng kompisar som gör denna syrliga härlighet ännu härligare, jordgubbar, ingefära och kardemumma. Dagen till ära bjuder vi in den sistnämnda. Vad har ni djupt in i era frysar?!

20131024-235721.jpg
Rabarberkräm
300 g Rabarber
1 dl socker
1/2 tsk kardemumma, stött
3 dl vatten
2 tsk potatismjöl

Yoghurt
Ekologiskt vaniljsocker

müsli eller annat tugg….

Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull. Tillsätt rabarber. Låt koka ca 15 minuter, tills rabarbern är lagom mjuk.
Red av krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter.
Servera rabarberkrämen ljummen med yoghurt och müsli, eller bara med mjölk❤

25. oktober 2013 av Therese
Kategorier: Baka, Dessert, Tillbehör | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *