Bubblor i dagarna två

Plötsligt händer det! Jag är ledig två dagar i sträck på helgen. Lördag och söndag. Det är då jag passar på. Passar på att dricka mousserande så det bubblar ur öronen på mig.
I lördags hängde vi bara. Körde en runda på söderslätt, käkade lunch i solen, gick gåsamarsch med gässlingarna på Hallongården, fikade och lagade lite mat. Timjanstekt kungskrabba med blomkålspuré, grillad Lundasparris och sherrymarinerade krispblad. Till detta drack vi ett André Clouet Silver Brut natur, nr 7546. Herregud då gott, dessutom är det ett fynd, 289;- för en mycket bra champagne. Torrt, mycket friskt, gröna äpplen, mineral, nötter och grapefrukt. Måste testas!

20130605-100417.jpg
Söndagen bjöd på bubbelbrunch hos min namne, Therese. Hurra för den tjejen, både för att hon fyllt år men även för det fantastiska bord hon dukat upp. Det var scones, nästan fettfri lemon curd, blåbärspannkakor, varm brietårta, lax, frukt, hembakade kex, smoothie, juicer, annat gott och så klart BUBBEL!

20130605-095945.jpg
Tess bjöd på två olika mousserande, båda goda en söndagsförmiddag!

Gardo & Morris, Sauvignon blanc nr 7708, 89:-
Ett mousserande med massor av frukt, passion, svartavinbärsblad, aprikos, päron & lime. Ett ypperligt zippvin för en varm sommardag.

Patriarche Brut crémant de Bourgogne nr 7601, 85:-
Ett torrt, friskt mousserande med mycket citrus, gula äpplen och viss brödighet. Ett bra mousserande vin att dricka bara som det är eller till skaldjur i all sin enkelhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *