Att jätteräkor
1 burk kokosmjölk, 400ml
2 msk röd currypasta
1 rödlök
6-8 limeblad
1 ask sugarsnaps, två nävar om du köper lösvkt
1 liten burk bambuskott,skivade
1 dl matlagningsgrädde
1-2 dl vatten
2 msk palmsocker
2 msk fisksås
1 kruka söt basilika aka thaibasilika
12 råa kungsräkor -MSC-märkta
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
jasminris
Skala räkorna, klipp upp längs med ryggen och ta bort den bruna strängen. Lägg åt sidan.
Sätt en panna på spisen med ganska hög värme. Häll i halva burken kokosmjölk och currypastan. Rör hela tiden tills det blir en oljig yta. Häll på resten av koksmjölken, löken och bambuskott. Limebladen ska med i. Koka ihop allt. Häll på grädde. Här någonstans är det dags att sätta på riset.
Riv palmsocker, skvätt i fisksåsen och smaka av. I med sugarsnapsen och lite vatten om såsen känns för tjock. Låt puttra medans du steker räkorna i en het panna med lite vitlök. Ca 30 sekunder på var sida, så de blir rosa. Lägg räkorna i curryn och hacka basilikan grovt och ha över. Servera direkt med ris.
Det ser himmelskt gott ut, tänk om min man hade uppskattat denna sortens mat.
Vi kan ju hänga och göra den, Anna!
Jaaaaaa, jag och Lilly kommer på tjejmys 🙂
Matlagningsgrädde.. är du go eller? 🙂 Du kan ju inte ha det i thaimat, haha. Då förstör du ju allt som är autentiskt med rätten!
Allan, vi kan väl säga så här; man får ha grädde i om man vill, annars så utesluter man det. Välkommen hit!