Sverige -Argentina

För alla er som ska se matchen ikväll kommer här ett smakprov på Argentina och deras gatumat. Ät den till första halvlek samtidigt som Zlatan dribblar boll eller gör den i andra när Zlatan är å duschar….
Hur som helst testa denna goding!

Den argentinska motsvarigheten till korv med bröd!

Choripan

4 goda chorizo ( ett tips för stockholmarna är Taylor & Jones)
1 stor baguette
Chimichurri
2 vitlöksklyftor
2 dl färska oreganoblad
1/2-1 st röd chili
1 dl god olivolja
2 mak rödvinsvinäger
1/2 tak strösocker
Salt och grovmalen svartpeppar

Hacka vitlök & oreganobladen. Kärna ur chilin och hacka även den. Blanda allt i en skål och häll på olja, vinäger och socker. Smaka av med salt & peppar. Lägg i en tätslutande burk, håller i ca vecka.
Stek korven i ugnen i ca 20 min på 175 grader. Dela baguetten i 4 delar, skär ett snitt i dem och ringla lite chimichurri. Lägg en korv i varje bröd och toppa med ytterligare chimichurri. Servera genast!

20130206-151209.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *