Klassiker utan köttskatt

Med allt prat om köttskatt så är det väl lika bra att vi lär oss laga klassikerna på nytt sätt. Tror vi börjar med Wallenbergaren.

Havets Wallenbergare
400 g fisk , jag tog kolja och lax. Ofta finns det spillbitar som är billigare, dessa är ypperliga…
1 dl grädde
1 ägg
Ett knippe gräslök
Ett knippe dill
Salt & peppar
Smör och olja att steka i

Kör fisken i en matberedare så fisken blir till en färs. Klipp dill och gräslök i mindre bitar och ha sen i mixern. Knäck i ägg och häll på grädde. Låt köra runt en stund så färsen blir luftig. Salta & peppra. Gör ett stekprov. Häll ett tunt lager ströbröd på skärbrädan. När du är nöjd med smaken, blöta fingrarna med kallt vatten och forma biffar som du lägger i ströbrödet. Strö ytterligare ett tunt lager på ovansidan. Stek i mycket smör och lite olja på medelvärme tills innertemperaturen är 52 grader.

Servera med potatis- och palsternackspuré, skirat/brynt smör och gröna ärtor tom. lingon funkar för den som vill.

20130123-182727.jpg

22. januari 2013 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *