God jul !

Vill önska alla en riktigt god jul!

Till Kalle Anka blir det mumsiga saffranssemlor.

Vad fikar ni på?

20121224-143405.jpg

1 sats saffransbulledeg

Fyllning
100 gram mandelmassa
1 näve flagad mandel
0,5 dl vispgrädde
Saffransbulle ( innanmäte )
En skvätt rom eller cognac

Vispad grädde
Florsocker

Gör saffransdegen enligt receptet. Gör så stora bollar du vill ha, jag vill ha dom små ca 15 gram.

När det är dags för servering blanda alla ingredienser till fyllningen, vispa grädde. Skär av locket och lägg åt sidan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med fyllningen. Fyll hålet i bullen med fyllning, på med en klick grädde toppa med locket och låt det sen snöa florsocker genom en tesil.

Nu får klockan slå 15:00 när den vill…

2 kommentarer

  1. Hade mycket hellre ätit semlor än de årliga mandelmusslorna. Fast min storebror älskar dem så det lär inte bli förändring på den traditionen… Kram

    • Haha, om sanningen ska fram så fanns det mandelmusslor på bordet med…;/
      Nästa år Bengan ska du få semlor med! Tack för kortet, det kom idag. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *