Pastastubbar

Nu är det så dags att verkligen komma in i vardagsrutinerna. Vissa dagar i veckan behöver vi enkla och snabba recept. Här är ett! Kommer inte riktigt ihåg i vilken tidning jag såg det, men det var ungefär som receptet nedan. Har ju tidigare använt Keldas soppor som jag tycker är bra grundkryddade. Att äta helfabrikat är inte riktigt min grej i vanliga fall, men ibland måste man kunna få ta genvägar.

Lägg märke till våra fantastisk små söta egenodlade tomater.

Pastastubbar

4 portioner

500 gram färska lasagneplattor
2 zucchini ( ca 600 gram)
2 msk olivolja
1 tsk salt
100 gram parmesanost eller annan starkare/saltare ost
1 liter av Keldas toskanska soppa
8 mellansmå tomater, halverade
ruccola

Sätt ugnen på 225 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden, olja och salta. Stek skivorna ca en halv minut på varje sida. Ställ åt sidan för att svalna.
Riv osten. Blanchera lasagneplattorna, en åt gången, i ca 1 min och låt svalna i kallt vatten. Lägg ut lasagneplattan på en skärbräda. Fördela zucchinin ovanpå, peppra med svartpeppar och strö över hälften av osten. Rulla ihop och skär i ca 4 cm breda skivor. Ställ stubbarna tätt i en ugnsfast form. Häll på tomatsoppan och strö över resten av osten. Lägg i delade tomater längs kanten. Grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med ruccola.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *