Ravioli med sparris

Bråttom, bråttom! Ibland ska allt bara gå snabbt. Vardagsstress…
Sparrissäsongen är väl egentligen över, men så länge det finns att köpa så…

250 gram grön sparris
500 gram färsk ravioli, spenat och ricotta
50 gram smör
1 tsk flingsalt
Ett par drag med svartpepparkvarnen
Parmesan

Bryt av den nedre delen av sparrisen. Skiva sparrisen tunt med mandolin eller med potatiskalarne, den ska vara som tagliatelle.( bråttom tipset är att bara skiva den tunt)

Koka raviolin enligt anvisningarna på pakten.

Koka upp 3 dl vatten i ytterligare en kastrull. Lägg ner sparrisen och låt koka i ca 1 min. Ta upp
med hålslev. Bryn smöret så det doftar så där härligt kola. Låt raviolin rinna av och vänd sedan ner den i smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och toppa med sparris och parmesan. Servera genast.

28. augusti 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *