Dille på dill

Nu är det verkligen säsong för dill! Dill kan användas till allt! Koka den med potatisen, gör en stuvning, stuffa fisken, gör en kall sås och marinad. Hacka i salladen, gör inläggningar och fortsätt att dekorera med den! Skickar med lite matnyttiga tips om dill.

Namnet dill tror man kom från det fornnordiska ordet dylle som betydde vagga till sömns.

Dillpesto till nystekt fisk
Mixa 3 dl grovhackad dill med1/2 dl solrosolja. Tillsätt 50 gram flaggad rostad mandel och lika mycket lagrad prästost, lite salt och peppar. Mixa till en röra och smeta på fisken, eller servera till ugnsrostade morötter och ytterligare rostad flagad mandel. Köp inte dill i odlad kruka, den smakar inget! Köp helst i lösvikt eller i vaccumförpackning eller fryst om den bara ska ner i en röra.

Sloknad dill räddas genom ett nytt snitt på stjälkarna, ett glas varmt! vatten som sen ställs in i kylen.

Till alla barn! Förr trodde man att troll var rädda för dilldoft så då satte man ett knippe i fönstret när det stod på glänt….

20120715-121222.jpg

15. juli 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt, Fisk, Grönsaker, Kött, Tillbehör | Taggar: , , , | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *