Microfisk
Jag har ätit väldigt lite micromat i mina dar om man bortser från denna lilla godingen. Ibland behöver det gå galet snabbt och vara enkelt att laga middag. Så varför inte göra det i micron. Fisken tar lika kort tid som riset att bli klar. Däremellan blandar du såsen och sätter på broccolin, så när det plingar i micron andra gången är middagen klar.
Sherryspätta
600 g spättafilér
salt och svartpeppar
2 dl creme fraiche
½ dl mjölk
1 msk chilisås
2 msk halvtorr sherry (kan bytas ut mot lika stor mängd torr äppelcider.)
salt och svartpeppar
2 huvud broccoli
Sätt på en vattenkokare. Salta och peppra fisken. Rulla ihop och lägg efter varandra i en form. Ställ in på högsta effekt i 6 minuter. Mät upp riset och koka efter anvisning på paketet.
Skär broccolin i buketter, glöm inte att man kan äta stammen med….Lägg i kokande vatten alt. i en ånginsats.
Blanda creme fraiche, mjölk, chilisås och sherry till en sås. Salta och peppra. Pling! Häll över såsen på fisken och ställ in ytterligare 4 minuter. Häll av broccolin och skeda upp riset. PLING!
Done!
Kommentarer (2)