Äkta indisk chai

Nu är våren på väg, detta måste vi fira med nåt gott att dricka! Varför inte göra nåt varmt, gott och gå ut och möta våren med en kopp i handen. Ta med ett sittunderlag och hitta en mysig plats är du kan ta in solens strålar samtidigt som du njuter av denna gudomliga dryck! Egentligen räcker det att glänta lite på balkongdörren och lägga filten om dig i favoritfåtöljen…..

Äkta indisk Chai
1 kanlestång
4 kardemummakärnor
16 svartpepparkorn
1 kryddmått muskotnöt

5 deciliter vatten
4 teskedar svart te
2 deciliter mjölk
Socker, om man vill…

Kryddblandningen
Färskmal kanelstång, svartpeppar, kardemumma, och riven muskot.

Hopkoket
Koka upp 5 dl vatten, blanda i 4 tsk svart te, två deciliter mjölk och en tsk av kryddblandningen. Söta med socker efter tycke och smak. Koka upp allt igen i ett par minuter. Sila.

Vill man så kan man toppa med skummad varm mjölk. Häll 2 dl mjölk i en kastrull. Rör intensivt under uppvärmning tills det bildats ett tätt skum. Skeda upp skum på toppen av din Chai.

 

29. februari 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt, Dessert, Dryck, Tillbehör | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *