Lökringar

Lökringar som ett gott snacks eller som tillbehör till bbq. Jag har hittat det ultimata receptet där ringarna håller sig krispiga och ingredienserna finns hemma!

1 stor gul lök
1 dl filmjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1tsk svartpeppar
1tsk salladskrydda
1/2 tsk cayennepeppar

1liter frityrolja

Skala löken hel. Skär 1/2 cm tjocka ringar och dela på lagerna. Ta bort det lilla skinnet som sitter mellan varje lager. Annars trillar smeten av vid friteringen.
Ta bort de allra minsta ringarna. Kan sparas i burk och hackas till annat…

Lägg ringarna i en skål och häll på filmjölken och rör runt så alla täcks.

Blanda mjölet med kryddorna. Ta upp en ring i taget med gaffel och lägg i mjölblandningen så det är täckt runt om hela lökringen. Lägg till sidan och gör samma sak med resten.

Värm upp frityroljan till 180 grader och lägg i några ringar åt gången och låt ligga i tills de blir gyllenbruna. Ta upp och lägg på papper så de får rinna av.

20120123-090219.jpg

22. januari 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt, Grönsaker, Tillbehör | Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *