Romrussin

Den lilla tanten i mig är svag för romrussin. Igår gjordes det dessert på härligheten! Har man inte en lite tant i sig så går det bra med vanlig vaniljglass…..

Romrussinglass

– med stekta äpplen och rostade mandelflagor

                                                                                        4 personer

Romrussinglass (gör själv eller köp)

(barnvarianten kan vara vaniljglass rörd med russin och                      en alternativ vuxenvariant är glassen rörd med rom…)

2 äpplen -svenska så klart…..

25 g smör

4 msk sirap

2 msk muscovadosocker

1 näve rostade mandelflagor

 

Skala äpplena och skär i klyftor. Torrosta mandel i en stekpanna, ställ åt sidan.

Smält smöret i en stekpanna. När smöret smält lägger du i äppelklyftorna. Låt steka ett par minuter.

Häll på sirap och muscovadosocker och låt allt karamellieras. Rör inte för mycket….

Fördela äpplena i dessertglas.Skopa upp två (eller tre!) kulor glass i varje glas och toppa med mandeln.

 

Dryckesförslag

Serveras gärna med en Angostura 1919 (nr 504).  Ska man ha någon lagrad rom hemma så är detta ett bra alternativ. Rom funkar till de flesta efterrätter med choklad och vanilj eftersom dessa toner finns i doft och smak. Det är en blandrom och innehåller både ljus- och melassbaserad rom. Melassen gör den lite tyngre och sötare i smaken.

 

08. januari 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt, Dessert | 2 kommentarer

Kommentarer (2)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *