2012

Fisk och grönsaker ska det bli mer av under 2012! Slänger in årets första fiskrätt…

Laxbullar med blomkålsbulgur och pepparrotsyoghurt

4 personer
500g lax
1 ägg
0,5 dl grädde
1 msk söt senap
1 kruka gräslök( 1/2 pkt fryst)
Salt och svartpeppar
En klick smör till stekning

2 dl turkisk yoghurt
1-2 msk riven pepparrot
Salt och peppar

3 dl bulgur
1 buljongtärning
1/2 huvud blomkål i små kokta buketter
1/2 gurka i små tärningar
1 dl grovt hackad dill
Skal och saft från 1 citron
Ca 1 dl olivolja
Salt och peppar

Laxbullarna
Mixa laxen till färs och blanda sedan i grädde, ägg, senap, gräslök, salt och peppar. Blanda och forma ägg med hjälp av två matskedar. Stek på medelvärme( typ 8:an) tills de fått fin färg.

Yoghurten
Rör ihop yoghurt och färskriven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och riv i mer pepparrot om det behövs…

Koka bulgur med buljongen. Koka/ ånga blomkålsbuketterna så de har lite tuggmotstånd kvar.
Skala gurkan och ta bort den mjuka mitten med en sked. Hacka fina små tärningar.
Blanda citron, olivolja, dill och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen på bulgur, blomkål och gurkan och rör om. Servera!
Receptet är hämtat från recept.nu

 

03. januari 2012 av Therese
Kategorier: Allmänt | 4 kommentarer

Kommentarer (4)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *