Vårt dagliga bröd

Jag älskar hembakat bröd. Bröd ska ju oftast knådas, jäsas, knådas igen och jäsa ännu en gång innan det ska in i ugnen. Fantastiskt gott, men ibland så är det skönt att bara blanda ihop och grädda. Ett av mina favoritbröd görs på detta sättet, dessutom så är det lite nyttigt och proppat med fibrer. Har man inte alla mjölsorter hemma så byt ut mot ett annat…så länge mängden blir den samma. Experimentera!!

Till två! bröd

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1+1dl pumpakärnor
1,5 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa två formar. Jag har en rund springform och en avlång…

Blanda ihop de torra ingredienserna noga.
Häll i filen och sirapen och blanda runt. Smeten ska vara kladdig, ingen knådning här inte…
Dela upp smeten i formarna och strö över pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen i ca 1,5 h. (ger Dig tid att göra nåt mysigt…)
Stjälp upp bröden, låt svalna under handduk.

Tips!
Man kan göra brödet i muffinsplåt, så får man portionsbröd.

1 kommentar

  1. Hej.

    Tack för receptet.

    Jag bakade detta bröd och blev inte nöjd med resultatet. Det smakar lite som finska rispioger…

    Letar efter ett bröd som är grovt och mer åt det salta hållet. Vet du möjligen något bra recept? Jag har provat baka frallor med havregryn som blev goda, men de smakade för mycket jäst istället! Nybörjare på det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *