Saffran

Lite tidigt att baka lussebullar för att få stilla lusten över saffran så det fick bli en pasta med den gudomliga kryddan.

Saffranspasta med avocadosallad
4 pers.

500g färsk pappardelle
1pkt saffran
1/2dl cognac
1 st banancharlottenlök
50 g smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1brk kräftstjärtar
Salt & svartpeppar

Avokadosallad
3 avokado
1dl hyvlad parmesan
1dl rostade pinjenötter alt. Pumpakärnor
Salt & svartpeppar

Ruccola

1. Blanda cognac & saffran i en skål och låt dra en stund. Hacka löken och svetta den i smöret. Pudra över mjölet och rör ihop.
2. Häll i cognac & saffran i kastrullen. Låt puttra en stund så alkoholen försvinner. Häll i mjölk och grädde och koka upp igen så det tjocknar. Salta och peppra. Sätt ner värmen och sjud under tiden pastan kokar.
3. Häll av pastan och blanda med såsen. Häll i kräftstjärtarna, spara några till garnering. Häll upp på ett stort fat och garnera med kräftstjärtar och ruccola. Dra ett par varv med kvarnen. Servera med avokadosalladen och lite extra ruccola.

Vad dricker man till detta då?
Vi drack en Ripasso Valpolicella 2009, Soave, Italien.

10. november 2011 av Therese
Kategorier: Allmänt | 4 kommentarer

Kommentarer (4)

Lämna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta med *